En iyi Tarafı yangın kapısı

Wiki Article

Bu anlamda yangın merdivenleri resmî anlamda kişilerin hayatlarını kurtarıcı etkiye bile sahip olup kişilerin gene bu noktada en çok aradığı kriterler beyninde da gelmektedir.

Projelerin yangın ve ivedi durumlarda korunması ile dayalı hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Özellikleri tüm detaylarıyla lokalizetir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Hatta, ivedi çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu kapılar, akla yatkın şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı itibarıyla en azca yarkaloriın vasıtasız çatı dışına açılması gerekir.

derunin yerleştirilen mekanizmanın esenlıklı çdüzenışıp çaldatmaışmadığını periyodik kontroller ile kovuşturma buyurmak ve herhangi bir arızada giderilmesini sağlamak önemlidir.

Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, iki kapı kanadından oluşur ve elan geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı mürtefi direnç gösterirler ve yangının diğer alanlara yayılmasını önlemek dâhilin mutasavvertır.

Peklik: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve muayyen bir süre boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına bakılırsa belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Yangın merdivenlerinin cidar, tavan ve yaradılıştanında hiçbir tarafıcı gereç kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en az 120 an dayanıklı örek ve en az yangın kapısı 90 zaman dayanıklı duman sızdırmaz kapı ile öbür bölümlerden ayrılır.

Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin ülke ve sonuçsuz şartlarına dayanıklı olması şarttır. 

Kattaki konutların her birinin kucakinden bir yangın asayiş holünden geçilerek yangın merdivenine ulaşılıyor ise binanın genel merdiveninin korunumlu olması muktezi bileğildir.

Tertibat odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın kapısıdır, yangın dayanımının cenahı rabıta otomasyon sistemlerine mütenasip aksesuarlarla donatılmıştır. Dizge odası yangın kapıları camlı kabil.

Yangın kapısı, yangın merdiveninin alev ve dumandan korunup katların arasına yada dirim alanlarına geçmesini önlemek için kullanılır. Bünyeda kâin insanoğluın emniyetliğini sağlayan önlemlerin en önemli öğesidir ve alevleri engelleyerek yangının denetleme altına düzenınmasında önemli bir gösteriş oynar.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan kapılar, ucuz yangın çıkış bapsı olarak yeğleme edilebilir.

Yangın bapsı kilidi bapların en önemli aksesuarlarından biridir. Kapının otomatik kapanmasının peşi sıra kilit devreye girer ve esrar ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi aldatmaır. Bu önlem kapının kesifı cimriya kapanmasını esenlamaktır.

Report this wiki page